Afrucat, i l’assessoria energètica Energy Tools s’uneixen en una Joint Venture per dinamitzar temes d’interès comú, com ara la gestió i l’eficiència energètiques en l’àmbit de les empreses fruiteres de Catalunya.

L’objectiu d’aquest acord de col·laboració és afavorir la innovació i oferir un servei de consultoria energètica professional a tots els associats d’Afrucat.

En el marc d’aquest acord entre totes dues entitats, l’assessoria Energy Tools posa a disposició dels associats d’Afrucat la plataforma de gestió EBO (sigles que corresponen a Energy Business One®) per tal de facilitar-los la gestió de l’energia in-house.

Aquest software permet portar un control en euros i a temps real de la despesa en energia d’una manera senzilla i intuïtiva, ajudant en la presa de decisions estratègiques basades en dades econòmiques de consum reals i connectada online als mercats energètics estatals OMIE-OMIP, l’eina permetrà a tots els associats disposar de les millor condicions econòmiques en cada moment ja que es farà un control individualitzat i expressat en euros.

Manel Simon, director general d’Afrucat, “ continuem treballant amb l’objectiu d’optimitzar la despesa energètica de les nostres empreses i la millor manera per a que puguin prendre decisions és que puguin disposar de tota la seva informació i poder fer un control en temps real de la seva factura elèctrica”.

El servei a més inclou la possibilitat de millora continuada a través de les auditories energètiques, la tramitació d’ajuts i subvencions, les comunicacions en els canvis legislatius, les reclamacions, les revisions de potència i les compensacions d’energia.

Jordi Rabat, director general d’Energy Tools, “la nostra aposta és l’optimització a través de la plataforma EBO que permet: una personalització per a cada empresa, la monitorització de la despesa, simulacions, avisos, alarmes d’excessos de potencia i comparatives i informes sobre costos i consums amb l’objectiu de reduir notablement el cost econòmic de les factures dels subministraments”.

El sector fruiter català fa més de 10 anys que subhasta en conjunt tot el seu consum energètic amb uns volums que ronden els 100 milions de kilowatts hora per any.