Un dels nostres clients, un important grup del sector retail amb una xarxa de prop de 200 punts de subministrament, es va trobar amb un problema derivat de les factures energètiques. Després de revisar les seves factures, vam detectar que la seva comercialitzadora havia emès diversos rebuts fora de termini, la qual cosa suposava un sobrecost considerable per al client.

A Energy Tools, la nostra gestió integral inclou una revisió exhaustiva de les factures per garantir que s’ajustin als consums reals i a les condicions contractuals pactades. En aquest cas, la nostra gestió proactiva va permetre identificar l’error i iniciar una reclamació a la comercialitzadora per exigir l’abonament dels imports cobrats de manera indeguda.

Després d’un procés de negociació, vam aconseguir que el client recuperés 72.000 €, corresponents a les factures emeses fora de termini. Aquest resultat no només va suposar un estalvi econòmic important, sinó que també va ser un reconeixement a la nostra capacitat per gestionar i defensar els interessos dels nostres clients, fins i tot quan això va en contra dels interessos de la pròpia comercialitzadora.

Clau de l’èxit: Coneixement de la legislació i gestió acurada

Un dels pilars del nostre èxit en aquest cas ha estat el profund coneixement de la legislació vigent en el sector energètic. Saber quan i com reclamar davant d’una situació irregular és fonamental per obtenir resultats positius. A més, aquest coneixement ens permet actuar amb rapidesa i eficàcia, defensant sempre els interessos del client.

La nostra gestió no es limita a revisar factures, sinó que inclou un seguiment proactiu de tot el procés de subministrament energètic. Aquesta atenció detallada és el que ens permet detectar possibles errors i, si cal, iniciar les reclamacions necessàries per assegurar que el client només pagui pel que realment ha consumit.

Per què és important una gestió energètica proactiva?

En un mercat energètic cada vegada més complex, una gestió proactiva pot marcar la diferència entre pagar de més o ajustar els costos energètics al consum real. El cas d’aquest client del sector retail demostra que una revisió constant i una estratègia ben planificada poden evitar costos innecessaris i, fins i tot, recuperar imports importants.