A principis d’aquest 2024, un dels nostres clients va decidir incrementar la potència contractada en la seva tarifa 6.1TD, amb l’objectiu de preparar-se per a un augment de maquinària i de producció.

Aquest canvi va ser una decisió estratègica per assegurar-se que les seves instal·lacions podien suportar l’increment de demanda energètica que preveia amb el creixement de l’activitat. Tanmateix, aquest tipus de decisions poden tenir un impacte directe en els costos energètics, per la qual cosa és fonamental comptar amb una bona gestió i un seguiment acurat del consum real.

Després de diversos mesos operant amb la nova configuració, vam realitzar les nostres revisions periòdiques, tal com fem amb tots els nostres clients per garantir que el subministrament energètic s’ajusta a les necessitats reals de cada moment. A través d’aquestes revisions, vam detectar que el consum real de l’empresa no havia augmentat tant com s’havia previst inicialment i això indicava que la potència contractada era massa elevada per a les necessitats actuals de producció.

Per aquest motiu, vam realitzar un nou estudi d’optimització detallat. Aquest estudi, basat en l’anàlisi de les dades de consum dels últims mesos, ens va permetre confirmar que la potència contractada es podia reduir de manera significativa sense comprometre el correcte funcionament de les instal·lacions.

Gràcies a aquesta optimització, el client ha pogut ajustar la potència contractada a la baixa, obtenint un estalvi anual d’aproximadament 35.000 €. Aquesta reducció de costos representa un gran benefici econòmic per a l’empresa, ja que li permetrà alliberar recursos que podran ser reinvertits en altres àrees de la producció, sense perdre capacitat energètica.

A Energy Tools, la nostra prioritat és oferir un servei personalitzat i adaptat a cada client. El nostre equip d’experts realitza un seguiment constant dels consums energètics i es manté al dia de les normatives per garantir que les empreses estiguin sempre en la millor posició per aprofitar les oportunitats d’estalvi.