Avui us compartim un dels nostres últims casos d’èxit amb un client industrial que té un consum energètic molt elevat: 17GWh d’electricitat i 5,3GWh de gas anual. Mitjançant una auditoria energètica exhaustiva, hem identificat diverses propostes de millora que, si es duen a terme, podrien generar estalvis substancials per al client.

Context i reptes Aquest client industrial es caracteritza per tenir una alta demanda energètica, tant en electricitat com en gas. La nostra tasca era detectar oportunitats per millorar l’eficiència energètica i proposar accions concretes per reduir el consum, obtenint així estalvis econòmics importants i contribuint a la sostenibilitat ambiental. Estalvi potencial

Després de realitzar una detallada auditoria energètica, vam identificar que es podrien aconseguir els següents estalvis:

  • Electricitat: Reducció del consum en un 15%, equivalent a 2,5GWh.
  • Gas: Reducció del consum en un 34%, equivalent a 1,8GWh.

Inversió i retorn Per assolir aquests estalvis, el client haurà d’invertir 1.246 milions d’euros en deu mesures, vuit de les quals poden obtenir més de 600.000 euros en Contractes d’Arrendament Energètic (CAEs), reduint la inversió neta a 646.000 euros. Això millora el retorn de la inversió, passant de 4,8 anys a 2,5 anys.

Mesures a implementar Les mesures identificades que poden obtenir CAEs es classifiquen en dues categories: amb fitxa estàndard o singulars.

Mesures amb fitxa estàndard per a CAEs:

  • Instal·lació d’un economitzador per caldera de vapor: Aquesta mesura permet recuperar calor residual i reutilitzar-la en el procés productiu, disminuint el consum de combustible.
  • Instal·lació d’un economitzador addicional de condensació per caldera de vapor: Augmenta l’eficiència energètica de la caldera recuperant més calor residual.
  • Substitució de l’enllumenat existent per tecnologies més eficients: En diverses àrees de la planta, aquesta mesura redueix el consum d’electricitat associat a la il·luminació.
  • Substitució del cremador existent de la caldera d’aigua calenta per un de més eficient: Augmenta l’eficiència del sistema d’ACS.
  • Canvi de motors de les bombes de glicol per equivalents d’imants permanents d’alta eficiència: Disminueix el consum energètic dels motors de les bombes.

Mesures amb CAEs singulars (càlcul específic necessari):

  • Instal·lació d’abrics inflables per reduir les pèrdues d’energia durant la descàrrega de camions: Aquesta mesura redueix les pèrdues de fred durant les operacions de càrrega i descàrrega.
  • Instal·lació de cortines d’aire en passos o portes estratègiques: Minimitza les pèrdues per transferència tèrmica mantenint la temperatura de cada zona.
  • Instal·lació de sondes intel·ligents de temperatura i humitat en cambres de conservació i refrigeració: Permet un control més precís pel procés productiu, optimitzant el consum energètic.

Impacte i futur Aquesta col·laboració no només ajudarà el nostre client a reduir costos energètics, sinó que també contribuirà a un futur més sostenible. Els estalvis energètics i econòmics assolits amb aquestes mesures són un exemple de com la gestió eficient de l’energia pot tenir un impacte positiu tant a nivell empresarial com ambiental.

Estem orgullosos de treballar amb clients que comparteixen la nostra visió d’un futur sostenible i eficient. La implementació d’aquestes mesures no només representa un benefici directe per al client, sinó també un pas endavant cap a la sostenibilitat global!