La setmana passada, Red Eléctrica va dur a terme la segona subhasta anual del Servei de Resposta Activa de la Demanda, marcant un nou èxit en la seva història. L’esdeveniment, que va ser part del procediment d’operació 7.5, va revelar els resultats definitius de l’assignació del servei per al període de l’1 de gener al 31 de desembre de 2024.

Aquesta subhasta és clau per garantir l’equilibri entre la generació i la demanda d’energia elèctrica al llarg de l’any. El servei permet als adjudicataris reduir el seu consum durant períodes específics amb només 15 minuts de preavís, contribuint a l’estabilitat del sistema.

En aquesta ocasió, es van adjudicar un total de 609 MW distribuïts entre 19 proveïdors, representant un notable increment del 23% respecte a la subhasta anterior. En cas que el servei s’activi, els adjudicataris rebran una compensació de 40,82 € per cada MW assignat i hora.

La demanda creixent d’aquest servei reflecteix la creixent consciència de la importància de la flexibilitat en la gestió de la xarxa elèctrica. Red Eléctrica espera que aquesta assignació contribueixi significativament a mantenir la fiabilitat del sistema elèctric durant tot el 2024.

Amb aquesta subhasta, Red Eléctrica continua demostrant el seu compromís amb la transparència i l’eficiència en la gestió dels serveis elèctrics, establint noves marques i obrint camí cap a un futur més sostenible i equilibrat en el sector de l’energia.