El mes d’octubre s’ha caracteritzat per l’alta producció d’energia eòlica, que ha arribat a rècords històrics als principals mercats europeus i ha permès que els preus es mantinguessin estables i anessin a la baixa malgrat l’augment de la demanda elèctrica i de la pujada dels preus del gas a causa de la guerra a la Franja de Gaza.

El vent ha estat el protagonista del mix elèctric durant l’últim mes, període en què s’ha incrementat la producció d’energia eòlica en un 15,4% respecte al mateix mes de l’any passat, passant a representar el 28,1% de la generació total.

Per ara, el mes de novembre ha començat en la mateixa línia: ahir es va batre un nou record històric de producció renovable diària, que va assolir una quota del 73,3% segons dades de Red Eléctrica de España.

Pel que respecte a la demanda, com hem comentat, ha augmentat els les últimes setmanes respecte al mateix mes de l’any anterior; concretament un 1,3% si es deixen a banda els efectes de la temperatura, inusualment alta per l’època de l’any, i la laboralitat.