Tot i tenir les reserves de gas natural gairebé al 100% tan a nivell estatal com europeu, la crisis encetada fa uns dies a la Franja de Gaza, està donant incertesa al mercat gasista europeu, que ha vist com en els últims dies els preus s’han enfilat a valors màxims dels últims vuits mesos, tot i seguir molt lluny dels preus disparats que es van poder observar en aquesta mateixa època de l’any passat.

A la crisi humanitària, s’hi suma l’aturada de producció del jaciment israelià de Tamar a causa també de la guerra i la possible reempresa de les vagues a les instal·lacions d’una de les plantes de Chevron Corp a Austràlia després que les converses per arribar a un acord es trenquessin a principis d’aquest mes.

Tot i que és probable que la UE no lluiti amb dificultats substancials de subministrament aquest hivern, l’impacte continuat de la interrupció global del gas mantindrà els preus alts.