El sector de la cogeneració a l’espera de la publicació del nou marc retributiu

Es preveu que el govern espanyol en breu anunciï la nova retribució que s’aplicarà a les plantes de cogeneració a partir del juliol, regulació que ja s’havia d’aprovar al maig de l’any passat però es va parar per la negociació de mesures urgents ocasionades per la crisi energètica.

La falta d’un marc regulatori actualitzat, la baixada de l’activitat industrial i l’exclusió de la cogeneració de la compensació del topall als preus del gas, va provocar que al 2022 el sector deixés de consumir entre 15 i 20 TWh de gas i també que la producció elèctrica per part de les plantes cogeneradores aquest any hagi caigut un 29%. Tot i així, s’espera que l’anunci millori substancialment la situació i eviti el col·lapse que es preveia a partir de 1 de juliol si no es produïen canvis.