Aquest guardó és un reconeixement a la feina dels professionals i mitjans de comunicació que sensibilitzen sobre l’emergència climàtica i la importància de l’eficiència energètica i les energies renovables.

La periodista Cristina Herranz, redactora de la secció d’Economia del Departament d’Informatius de TV3 i de “Valor afegit”, va ser l’encarregada de recollir el premi en nom de l’equip del programa. En el moment de l’entrega, el jurat va fer referència als “reportatges singulars i àgils, que tracten a fons i de manera rigorosa diferents temes d’actualitat en l’àmbit de l’empresa”.

El lliurament dels premis es va fer, dijous passat, durant la novena edició de la Nit de l’Eficiència, el principal esdeveniment del sector energètic de Catalunya, organitzat pel Clúster de l’Energia Eficient. L’acte, que va tenir lloc al World Trade Center de Barcelona, va comptar amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà; el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia; la directora general d’Energia, Assumpta Farran, i la directora de l’ICAEN, Marta Morera.

Durant la Nit de l’Eficiència també es van lliurar els guardons de la quarta edició dels premis EmErgEnt, que tenen com a objectiu reconèixer a persones emprenedores i start-ups que hagin desenvolupat projectes innovadors en el sector de la gestió energètica eficient a Catalunya.