La Comissió Europea ha presentat aquesta setmana l’esperat projecte REPowerEU amb l’objectiu d’acabar la dependència de la Unió Europea (UE) amb els combustibles fòssils russos abans del 2030 i accelerar la transició ecològica.

Aquest pla servirà també com a via d’acceleració en el desplegament de les energies renovables, de diversificació dels subministraments dels proveïdors i de la millora en l’eficiència energètica.

L’òrgan legislatiu europeu té com a propòsit reunir uns 300.000 milions d’euros per tal d’ajudar als Estats membres a desviar les seves importacions d’energia. Part d’aquesta quantitat econòmica es destinarà a terminals financers i gasoductes de gas natural liquat.

Pel que fa a les energies renovables, es proposa augmentar l’objectiu principal de la quota en la combinació energètica del 40% al 45% de cara al 2030.

La Comissió continua treballant, doncs, per complir els seus objectius del Pacte Verd Europeu, un pla de creixement fixat per l’any 2050 on l’energia solar i eòlica acabin produint el 66% de l’electricitat de tota Europa.