Dimarts passat, vam assistir a la jornada de mercats energètics organitzada pel Grup de Gestors Energètics de Catalunya i l’Institut Català de l’Energia, que va tenir lloc a la Casa del Mar de Barcelona.

Energy Tools patrocinava aquesta trobada fonamental en el calendari del món de l’energia, i per aquest motiu no ens vam voler perdre les interessants presentacions que hi van tenir lloc.

Entre d’altres qüestions, es va parlar de la perspectiva del mercat d’hidrocarburs. Com sempre, el preu del Brent està marcat per la volatilitat i la influència de la geopolítica: per exemple, la demanda de petroli creixerà pel desenvolupament de l’Índia, Xina i Àfrica, i altres regions similars. Però també cal tenir en compte les retallades de producció de Rússia i Aràbia Saudita o el conflicte de Veneçuela, entre d’altres. Es va parlar també sobre la rellevància dels hubs en el control del preu del gas, o del preu de l’electricitat: el 2018 va ser l’any més car de l’electricitat majorista des de la liberalització d’aquest mercat.

Finalment es va debatre sobre el pas de la tarifa d’alta tensió de la 6.1 a la 6.1b i a la 6.2, en darrer terme, i de la diferència entre el País Basc i Catalunya en aquest sentit.

Va ser un plaer formar part d’una jornada dedicada a conèixer els secrets dels mercats actuals