El Govern avança en la seva proposta per reformar el mercat elèctric de la Unió Europea

El Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha donat pinzellades de la proposta que enviarà a la Comissió Europea per reformar el mercat elèctric que, entre d’altres, inclou la iniciativa de limitar de manera permanent l’impacte del gas en la factura elèctrica i també la idea d’establir un preu fix i regulat per les centrals hidroelèctriques i nuclears.

El Govern busca que el mercat majorista sigui més previsible tant per les empreses generadores com pels consumidors finals. Això provocaria que l’esquema marginalista que coneixem acabés suportat en gran part per una nova manera de funcionar regida pels costos mitjos de cada tecnologia, a fi de donar més importància a les energies renovables.

Entrarien en joc subhastes de capacitat per aconseguir fixar les retribucions de tecnologies com els cicles combinats, les hidroelèctriques de bombeig i les bateries.