Futur prometedor per a l’emmagatzematge global d’energia, un dels mercats amb més creixement dels últims anys. Segons indica un article de la consultora Wood Mackenzie, s’arribarà a obtenir fins a 500 GW d’emmagatzematge per al 2031, dels quals el 75% de la demanda serà controlada pels Estats Units i la Xina.

Actualment, el país liderat per Joe Biden domina aquest sector, amb una perspectiva de mercat anual de 27 GW per al 2031. Tot i això, es preveu una rebaixa de la demanda en els pròxims dos anys a causa de les interrupcions de l’escala de la xarxa i els segments distribuïts d’una demanda aranzelària.

D’altra banda, la Xina, preponderant a la zona geogràfica de l’Àsia-Pacífic, continua treballant en el seu últim pla de desenvolupament energètic. Aquest proposa un millor rendiment tecnològic que permetrà entrar en una etapa de desenvolupament a gran escala el 2025.

Pel que fa a Europa, s’espera que pugui quintuplicar el seu emmagatzematge per al 2031. Malgrat l’impuls de 12 GWh del programa REPowerEU de la European Commission, la situació de les polítiques econòmiques a mitjà termini serà el que acabi decidint el futur d’un continent que es manté molt allunyat de les grans potències energètiques.

Podeu consultar l’informe aquí.